Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova ar putea pierde 60 de milioane de euro din asistența oferită de România

Republica Moldova riscă să piardă 60 de milioane de euro din asistența financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro oferită de România prin acordul semnat în 2010. Declarații în acest sens au fost făcute de ambasadorul Daniel Ioniță, care a mai adăugat că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Guvernul de la Chișinău nu va semna până în luna aprilie, anul curent, protocolul adițional prin care a fost prelungit și extins acordul din 2010, transmite TVR Moldova.
„Protocolul 6 este un act adiţional la acordul de grant de 100 de milioane, care va expira în luna aprilie, anul curent.  Dacă nu este prelungită valabilitatea de implementare a proiectelor aflate în curs şi dacă nu găsim posibilitate de a finanţa alte proiecte din banii pe care încă îi avem la dispoziţie, există marele risc să fie pierdute circa 60 de milioane de euro de către R. Moldova”, a explicat ambasadorul.
Daniel Ioniţă a subliniat că partea română a expediat la Chişinău acest protocol încă în luna noiembrie 2020, la acel moment exista Guvernul Chicu, care putea să-l semneze. Însă, lucrurile s-au complicat şi mai mult atunci când Ion Chicu a demisionat şi nu este clar dacă Executivul interimar poate semnat respectivul protocol. „Este un protocol interguvernamental. Noi am trimis acest protocol la începutul lunii noiembrie, să fim înţeleşi… Din câte ştiu, R. Moldova a intrat în statut de guvern interimar doar spre finalul lunii decembrie”, a declarat sursa.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.