Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova bate un nou record de injustiție: Magistrații îl ajută pe raiderul Veaceslav Platon să acapareze două clădiri imense din centrul Chișinăului

Justiția din Moldova pare să nu înceteze recordurile de injustiție. Magistrații de la Judecătoria Chișinău au emis o încheiere judecătorească prin care trec două clădiri imense centrul orașului – proprietăți private, în posesia controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a două companii implicate în „furtul miliardului”.

Fondatorul Holdingului Accent Group, Vladimir Russu – una dintre cele mai vechi și cele mai mari companii din R.Moldova susține că decizia judecătorilor nu reprezintă nimic altceva decât începutul unui nou atac raider care plasează R.Moldova în lista rușinii internaționale la capitolul justiție și corupție.

Omul de afaceri susține că, „ajutat de judecători și procurori, Platon a preluat, prin atac raider, două imobile de la SRL „SCM Development Mol”, firma care aparține lui. Este vorba despre „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 57/1”.

Încheierea judecătorească a fost pronunțată de judecătorul din Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana - Maria Tertea, reținută acum trei zile în flagrant pentru alte acte de corupție, iar ordonanța este semnată de procurorul delegat în Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, Mihai Nicolai.

Avocații lui Vladimir Russu atrag atenția că aceste acțiuni de transmitere a spre folosință a unui imobil - clădire de oficii altor persoane decât proprietarul sunt vădit ILEGALE și contravin prevederilor articolelor 158, 159, 205, 207 din Codul de procedură penală al R.Moldova. Este o încheiere judecătorească de-o gravitate fără precedent, iar lipsa unor acțiuni concrete din parte organelor abilitate va duce, indiscutabil la o nouă condamnare a statului R.Moldova la CEDO.

Veaceslav Platon este un controversat om de afaceri acuzat în multe dosare penale de fraude financiare fără precedent. Este autorul bine-cunoscutei scheme rusești de spălare a circa 40 de miliarde a dolari prin bănci din R.Moldova și nu doar. Tot el este figurant în răsunătorul dosar moldovenesc - „furtul miliardului”, iar presa internațională îl titrează drept „raiderul nr. din CSI”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.