Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica ajută o familie afectată de incendiu în Republica Moldova

ajutor

Biserica a oferit sprijin financiar unei familii din Republica Moldova a cărui imobil a fost afectat de un incendiu sâmbătă noaptea (22 spre 23 mai). Familia Gavriliuc din Romavanca – Arhiepiscopia Chişinăului, a primit ajutor atât din partea parohiei, cât şi din partea Mănăstirii Hadâmbu – Arhiepiscopia Iaşilor.

Preotul paroh s-a întâlnit duminică cu membrii familiei, i-a încurajat şi le-a oferit un ajutor financiar. În baza unor bune legături cu Mănăstirea Hadâmbu, părintele Nicolae Tverdostup a cerut sprijin, pentru familia cu cinci copii, şi aşezământului monahal din Arhiepiscopia Iaşilor.

Părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a ajuns în Romavanca la o zi după incendiu şi a oferit familiei o sumă de bani pentru achiziţionarea materialelor de construcţie necesare reparaţiilor, dar şi dulciuri pentru copii, informează Basilica.ro.

Părintele stareţ a amintit că în urmă cu mai mulţi ani, Mănăstirea Hadâmbu a trecut printr-o încercare similară, astfel că a dorit să arate dragoste faţă de cei cuprinşi de întristare.

De-a lungul timpului, Mănăstirea Hadâmbu a sprijinit activitatea parohiei din Romavanca. Pe lângă aportul adus la construirea clopotniţei, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a finanţat un pelerinaj la câteva mănăstiri din judeţul Iaşi pentru mai mulţi membri din comunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.