Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Desemnarea lui Sturza este constituțională

ion-sturza-agora-md

Curtea Constituțională din Republica Moldova a respins ca nefondată sesizarea a 14 deputați ex-comuniști. Politicienii au scris în sesizare că decretul prin care preşedintele l-a desemnat pe Ion Sturza drept candidat la funcția de prim-ministru este neconstituțional.

Curtea a mai decis că majoritatea parlamentară trebuie formalizată, nu doar declarată, iar fiecare deputat din ea trebuie să înștiințeze oficial președintele despre disponibilitatea sa de a vota Guvernul, informează Deschide.md.

Luni, 28 decembrie, desemnarea lui Ion Sturza pentru a fi viitorul premier al Republicii Moldova a fost contestată la Curtea Constituțională de cei 14 parlamentari ex-comuniști. Ei au notat în sesizare că președintele Nicolae Timofte l-a desemnat pe Ion Sturza fără să se consulte cu ei, nici atunci când erau membri ai fracțiunii PCRM, nici după anunțul că părăsesc fracțiunea și constituie o platformă social-democrată. Parlamentarii invocă faptul că în Constituție scrie că șeful statului va desemna premierul doar după consultările cu fracțiunile sau grupurile parlamentare.

Citiți și:

Foto: Agora.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.