Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova e ținta unor acțiuni de destabilizare fără precedent. România reconfirmă prin ședința CSAT susținerea 'fraților' de peste Prut

administratia prezidentiala
sedinta csat

Susținerea oferită de România pentru Republica Moldova și Ucraina contribuie direct la consolidarea securității țării noastre, așa că eforturile Bucureștiului trebuie să fie cuprinzătoare, care să asigure sprijinul necesar pentru partenerii vulnerabili din regiune. Declarația a fost făcută de membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării în cadru ședinței organizate astăzi la Palatul Cotroceni.

România reconfirmă prin ședința CSAT susținerea 'fraților' de peste Prut

”Agenda reuniunii s-a axat, în principal, pe situația de securitate din regiunea Mării Negre și pe implicațiile pentru România, pe fondul celor mai recente evoluții, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, al intervențiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova, precum și în contextul perspectivelor de continuare a sprijinului NATO, al Uniunii Europene și al comunității internaționale pentru Ucraina” este scris în comunicatul post eveniment.

Totodată, se notează că România continuă să acționeze ferm, unitar și eficient, alături de aliații și partenerii săi, în promovarea securității și a stabilității în regiunea Mării Negre – o zonă de importanță strategică pentru securitatea euroatlantică. Reperul fundamental de acțiune rămâne cel al asigurării securității naționale, iar sprijinirea Ucrainei și a R. Moldova contribuie direct la consolidarea securității României.

Membrii Consiliului au mai stabilit că efortul României trebuie să continue să fie unul cuprinzător, care să asigure sprijinul necesar și pentru ceilalți parteneri vulnerabili din regiune. Este vorba, în primul rând, despre R. Moldova, care, după Ucraina, este cea mai expusă agresiunilor și presiunilor ruse.

”De la declanșarea războiului de la granițele noastre, Republica Moldova este supusă unor presiuni pe multiple planuri, cu scopul de a diminua susținerea exprimată de cetățenii săi pentru un curs pro-european ferm, pentru reforme, pentru democrație și prosperitate. În plus, Republica Moldova este ținta unor acțiuni hibride de destabilizare, de o intensitate și o complexitate fără precedent. Membrii Consiliului au accentuat, în reuniunea de astăzi, modul profesionist, democratic și responsabil în care aceste acțiuni au fost gestionate de autoritățile de la Chișinău” mai este scris în comunicat.

În acest context, au fost analizate modalitățile optime de continuare a unei susțineri hotărâte de către România a eforturilor R. Moldova de consolidare a rezilienței sale. Membrii Consiliului au pus accent pe nevoia de adaptare la evoluțiile regionale și de întărire pe mai departe a demersurilor de sprijin în plan european și internațional, în beneficiul R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.