Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Fotoliul de preşedinte, râvnit deja de patru politicieni

vor moldova

Fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova este deja râvnit de patru politicieni, cu trei luni înainte de expirarea mandatului actualului şef al statului Nicolae Timofti, după cum informează Unimedia. 

Potrivit sursei citate, este vorba de Renato Usatîi, lider al formaţiunii proruse 'Partidul Nostru', de Maia Sandu, fost ministru al educaţiei, de Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, lideri ai Partidului Socialiştilor. 

Cei patru aspiranţi la funcţia supremă în stat au lăsat să se înţeleagă, în declaraţiile lor recente pentru mass-media locală, că vor candida pentru postul de preşedinte în cazul în care se va ajunge la alegerea prin vot direct a şefului statului. 

În luna noiembrie, Curtea Constituţională de la Chişinău a dat aviz favorabil iniţiativei civice privind organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova astfel încât şeful statului să fie ales prin vot direct şi nu de către parlament, aşa cum este prevăzut în prezent. 

În urma acestei decizii, parlamentul este obligat să stabilească data organizării referendumului, dar înainte de aceasta trebuie colectate semnăturile necesare într-un interval de timp de cel mult trei luni. 

De amintit că datele recente ale Barometrului Opiniei Publice, realizat la comanda Institutului de Politici Publice de la Chişinău, arată că Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetăţenilor moldoveni, ea fiind urmată de Renato Usatîi şi de Igor Dodon, ambii susţinători ai apropierii Republicii Moldova de Rusia. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.