Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova, încă un pas către Uniunea Europeană

moldova

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a avizat pozitiv joi, cu majoritate de voturi, ratificarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE, informează MOLDPRES.

Potrivit europarlamentarului german Michael Gahler, purtător de cuvânt al grupului parlamentar PPE în materie de politici de securitate, 'votul de astăzi transmite un mesaj clar din partea Parlamentului European pentru cetăţenii Republicii Moldova, acela de a susţine implementarea valorilor europene în ţară şi de a-i oferi un viitor demn'.

'Am să încurajez statele membre ale UE să urmeze exemplul nostru şi să ratifice Acordul cât mai curând posibil', a declarat Gahler. Totodată, europarlamentarul a vorbit şi despre creşterea presiunii externe asupra R. Moldova, precizând că după acest vot 'UE trebuie să fie pregătită să susţină alegerea europeană şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi să o protejeze împotriva oricăror presiuni din partea Rusiei'.

Comisia de comerţ internaţional a PE a avizat pozitiv, la o dată anterioară, Acordul de asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană. În luna noiembrie, documentul urmează să fie ratifcat de plenul Parlamentului European.

Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE. Până în prezent, acest lucru a fost făcut de România, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.