Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Ion Sturza revine cu noi acuzații grave la adresa CCM

Sturza

Ion Sturza, cel care a fost desemnat să fie premierul Republicii Moldova, nu renunță la acuzațiile că un membru al CCM a fost la București în ziua în care s-a decis că președintele Nicolae Timofti trebuie să numească premierul desemnat de o majoritate politică.

Acesta susține că a fost contactat de un judecător ca să facă dezmințirile necesare, drept urmare le-a făcut. Și totuși...

”Lucrăm asupra greșelilor…Într-o postare pe FB ieri am scris: „Eu aș dori să aflu cine din membrii CCM a fost adus și dus la București cu un avion privat în ziua ședinței. Dacă a fost așa ceva, bineînțeles! Îmi cer scuze dacă este doar o speculație… Eu unul prefer să zbor cu econom… la Tarom”. Am fost contactat de domnul judecător Panțâru care s-a considerat vizat și m-a rugat să dezmint informația. Bazându-mă pe cele spuse de domnul Panțâru, confirm că nimeni dintre membrii CCM nu a fost adus cu avionul privat. Au venit cu mașina prin vama Leușeni. Îmi exprim regretul că am supărat Înalta Curte. Transmit considerațiile mele față de membrii CCM.

Crăciun fericit!”, a scris joi, 7 ianuarie, Ion Sturza pe contul de Facebook.

CCM a negat informațiile făcute publice miercuri de Ion Sturza. CCM a decis pe 29 decembrie că în cazul unei crize de formare a guvernului, Președintele poate dizolva Parlamentul chiar dacă până la expirarea mandatului sunt mai puțin de șase luni.

Ulterior, propunerea președintelui Nicolae Timofti ca Ion Sturza să fie premier al Republicii Moldova nu a fost nici măcar discutată luni, 4 ianuarie, în Parlament, deoarece s-a constatat că nu există cvorum.

În sală au fost prezenți doar 47 de deputați, iar conducătorul de ședință a anunțat că potrivit Constituției nu există cvorum deci președintele va trebui să reînceapă consultările cu partidele politice.

La scurt timp Ion Sturza a declarat că lipsa de cvorum nu i-a permis să expună programul de guvernare și echipa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.