Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova - OSCE aprobă maniera de desfășurare a alegerilor

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a aprobat luni, în termeni generali, modul de desfăşurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, câştigat de candidata pro-europeană Maia Sandu, în dauna preşedintelui la final de mandat Igor Dodon, relatează DPA potrivit Agerpres.

''Alegătorii au avut o opţiune veritabilă între alternative politice'', ''procesul de votare s-a desfăşurat în majoritate în mod ordonat'', ''candidaţii au putut să-şi facă campanie în mod liber'' şi ''libertăţile fundamentale au continuat să fie respectate'', a declarat şefa misiunii OSCE de observare a scrutinului, Corien Jonker. OSCE a monitorizat ambele tururi ale alegeri prezidenţiale.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

Totuşi, campania a devenit ''mult mai discordantă'' înaintea celui de-al doilea tur, a spus Jonker într-o videoconferinţă de presă la Chişinău.

În plus, a existat o lipsă de imparţialitate în peisajul media, cuplată cu o ''lipsă de supraveghere eficientă a finanţării campaniei'', a adăugat reprezentanta OSCE. Ea a menţionat, de asemenea, ''îngrijorări privind posibila cumpărare de voturi''.

Candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.