Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova pare să devină un avanpost NATO - Chișinăul primește sisteme de supraveghere aeriană THALES

militaryembedded.com
radar

Armata Republicii Moldova va avea în dotare un sistem de supraveghere aeriană, după ce radarul achiziţionat de la companiei franceză THALES a ajuns recent la Chişinău, pe cale aeriană, informează miercuri MOLDPRES, potrivt Agerpres.

Potrivit ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, sistemul respectiv, achiziţionat din bugetul naţional de apărare, este vital pentru consolidarea capacităţilor din domeniul apărării antiaeriene ale Republicii Moldova.

'În contextul actual de securitate, siguranţa cetăţenilor noştri este o prioritate. Ultimele incidente de încălcare a spaţiului aerian al ţării noastre au readus în vizorul autorităţilor necesitatea stringentă de consolidare a capacităţilor de apărare ale Republicii Moldova. Acest sistem, care va asigura monitorizarea întregului spaţiu aerian al ţării, va completa seria de măsuri întreprinse în scopul dotării, la standarde internaţionale, a Armatei Naţionale', a spus Anatolie Nosatîi.

Achiziţionarea sistemului de supraveghere aeriană vine în contextul consolidării capacităţilor de apărare ale Republicii Moldova şi al modernizării armatei naţionale, mai scrie MOLDPRES.

În ciuda faptului că aviația și antiaeriana Republicii Moldova sunt ca și inexistente Chișinăul investește în supravegherea spațiului său aerian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.