Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Partidul Liberal Democrat rămâne la guvernare (premierul Valeriu Streleţ)

valeriu strelet

Partidul Liberal Democrat rămâne la guvernare, a declarat vineri premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, care a preluat şi funcţia de lider al acestei formaţiuni, după ce Vlad Filat, reţinut joi de procurorii anticorupţie, a anunţat că se retrage de la conducerea liberal-democraţilor. 

Valeriu Streleţ a precizat, după o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PLDM, că formaţiunea va veni cu iniţiative de reforme şi că unele din acestea ar putea fi incomode pentru unii parteneri de coaliţie. 

''După evenimentele de ieri (joi), care au fost regizate unilateral, selectiv, se cer acţiuni foarte ferme pentru a scoate Republica Moldova dintr-un cerc vicios. O să aflaţi în zilele următoare ce va urma. Cert este că PLDM rămâne la guvernare. Va fi un partid vocal, cu iniţiative incomode pentru unii parteneri de coaliţie, care va acţiona cu responsabilitate'', a afirmat Streleţ, citat de agenţia Unimedia. 

PLDM face parte din actuala coaliţie guvernamentală de la Chişinău, alături de Partidul Liberal, al lui Mihai Ghimpu, şi Partidul Democrat, condus de Marian Lupu, aceste două formaţiuni dând asigurări, la rândul lor, că nu doresc destrămarea Alianţei pentru Integrare Europeană-3. 

În pofida acestor asigurări, situaţia politică de la Chişinău rămâne incertă după reţinerea, joi, pentru 72 de ore a liberal-democratului Vlad Filat, lider important al alianţei şi fost premier în perioada 2009-2013, el fiind acuzat de corupţie şi trafic de influenţă în dosarul dispariţiei unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.