Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova planifică `dezoligarhizarea` conform recomandărilor UE

Moldova
Moldova

Guvernul Republicii Moldova a aprobat un plan de dezoligarhizare a țării, aceasta fiind una dintre cele nouă recomandări ale Comisiei Europene pentru începerea negocierile de aderare la Uniunea Europeană, informează TASS cu referire la serviciul de presă al președintelui Maia Sandu.

"În timpul ședinței a fost aprobat un plan de limitare a influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și sociale (planul de dezoligarhizare)" - se spune în comunicat.

Acesta prevede eliminarea lacunelor din cadrul legislativ, precum și eliminarea deficiențelor practice care au permis utilizarea resurselor publice în interesul persoanelor private.

Menţionăm că, anterior, Comisia Europeană a cerut începerea negocierilor cu Ucraina și Republica Moldova privind aderarea acestora la Uniunea Europeană. Cel mai înalt organ executiv al UE a propus și o serie de condiții necesare implementării de către Kiev și Chișinău.

Astfel, ei cer Ucrainei să continue lupta împotriva corupției și să efectueze reforme menite să protejeze drepturile minorităților naționale, iar Republicii Moldova - să continue reforma sistemului judiciar și "dezoligarhizarea".

Anterior, România a numit aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE drept o investiție în pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.