Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova riscă să piardă TOŢI banii acordaţi de UE

UE si moldova

Astăzi s-a prezentat la Bruxelles proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2018, proiect care atinge 160,6 miliarde de euro, cel mai mare buget al UE din istorie. Liniile prioritare alei acestui proiect sunt creşterea numărului locurilor de muncă pentru tineret şi asigurarea unui mai bune securităţi transfrontaliere ale Uniunii, pentru descurajarea fenomenului migraţiniost şi pentru combaterea terorismului, aşa cum a declarat deputatul european, Siegfried Mureşan (PPE/PMP).

Referindu-se la situaţia din Republica Moldova, Mureşan a precizat că autorităţile de la Chişinău primesc cel mai mare sprijin pe cap de locuitor pentru o tara din exteriorul UE (peste 746 de milioane de euro în perioada 2014-2020) şi cu toate acestea, banii europeni sunt risipiţi cu neglijenţă.

Anunţ IMPORTANT de la Bruxelles. Este posibil să avem cel mai mare buget din istoria UE

Însă, pentru ca ajutorul financiar sa continue, este nevoie de mai multe condiţii care trebuie să fie respectate întocmai de către moldoveni, a menţionat eurodeputatul român. Banii europeni trebuie să fie administraţi cât mai corect, combaterea corupţiei să trebuie continue, justiţia să îşi facă datoria, iar continuitatea şi stabilitatea politică nu trebuie perturbată din calea normală a democraţiei. Avertismentul dur venit de la Bruxelles, adresat autorităţilor de la Chişinău, este următorul: Dacă Republica Moldova nu va respecta condiţiile şi precondiţiile impuse de UE, supervizate de Comisia de la Venetia, tot ajutorul bănesc va fi amânat sau chiar anulat.

Printre preconditiile stabilite, s-a mentionat explicit avizul favorabil al Comisiei de la Venetia, iar ochii oficialilor europeni sunt aţintiţi acum pe intenţia Chişinăului de a modifica sistemul electoral, lucru total neagreat în cercurile înalte de la Bruxelles.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.