Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova s-a conectat la rețeaua electrică europeană. Ursula von der Leyen: Salut pasul cheie făcut astăzi pentru a menține luminile aprinse

Euronews
Ursula von der Leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit cu o reacție privind sincronizarea R. Moldova și Ucrainei la rețeaua electrică europeană.

Ea a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru stabilizarea sistemelor de alimentare cu energie electrică, transmite deschide.md.

„Ucraina, Moldova și Europa: valori comune, putere și solidaritate împărtășite. Salut pasul cheie făcut astăzi pentru a menține luminile aprinse și casele calde în aceste vremuri întunecate prin sincronizarea rețelelor electrice ale Ucrainei și R. Moldova cu rețeaua europeană. Vom continua să lucrăm pentru a le stabiliza sistemele de alimentare”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Cu un mesaj a venit și Dacian Cioloș, membru al Parlamentului European. Acesta a accentuat faptul că prin această acțiune R. Moldova este mai aproape de UE.

„Salut sincronizarea R. Moldova și Ucrainei la rețeaua electrică europeană. Asigurarea securității energetice a acestora, pe măsură ce parteneriatul nostru avansează, este un angajament care stabilește o bază solidă pentru integrarea viitoare. Felicitari Volodimir Zelenski! Maia Sandu, ești cu un pas mai aproape Uniunea Europeană”, a scris Cioloș pe Twitter.

Amintim că, astăzi, rețelele electrice ale R. Moldova și Ucrainei au fost sincronizate cu succes cu Rețeaua Europeană Continentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.