Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova se apropie de Germania: vicecancelarul Robert Habeck, întâlnire cu premierul Dorin Recean

Politico
Robert Habeck

Vicecancelarul federal german Robert Habeck a sosit joi la Kiev pentru o vizită axată pe atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, ajutorul de urgenţă şi consolidarea economiei ţării aflate în război, relatează Reuters, informează Agerpres.

Robert Habeck, care deţine şi funcţia de ministru al economiei, este însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri. Vizita sa are loc în momentul în care Germania pregăteşte următoarea Conferinţă pentru Reconstrucţia Ucrainei (URC), ce va avea loc pe 11 şi 12 iunie la Berlin. Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vor găzdui împreună reuniunea internaţională.

Habeck a declarat la sosirea la Kiev că vizita sa are loc în momentul în care Ucraina avea nevoie de tot sprijinul pentru "lupta sa pentru libertate". "Da, Ucraina luptă pentru propria sa autodeterminare, pentru integritatea sa teritorială împotriva agresiunii (preşedintelui rus Vladimir) Putin, însă luptă şi pentru valorile care unesc şi caracterizează Europa", a mai spus el. La Kiev, Habeck se va întâlni cu Zelenski, cu vicepremierul şi ministrul economiei Iulia Sviridenko şi cu ministrul energiei German Galuşcenko, printre alţii.

Vizita în Republica Moldova

Vicecancelarul german va merge apoi în Republica Moldova unde se va întâlni cu premierul Dorin Recean. Conducerea prooccidentală de la Chişinău, care depune eforturi pentru aderarea ţării la UE, consideră că Republica Moldova se află sub ameninţarea Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.