Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova se distanțează din ce în ce mai mult de Moscova: Chișinăul nu consideră drept oportună menținerea calității de membru al CSI

Radio Chișinău
comunitatea statelor independente csi

Autoritățile Republicii Moldova consideră că ţara nu este interesată de procesele care au loc în cadrul Uniunii Statelor Independente (CSI), relatează Sputnik Moldova, cu referire la declarația ministrului afacerilor externe și integrării europene Nicolae Popescu, potrivit RADOR.

Potrivit acestuia, Guvernul Republicii Moldova analizează necesitatea păstrării acordurilor semnate în cadrul CSI. ''Nu vedem procese în CSI care ar interesa Republica Moldova... Au fost probleme cu accesul la mărfurile noastre din 2006, există restricții comerciale în legătură cu exporturile noastre'', a spus Popescu. Potrivit acestuia, CSI a devenit mai puțin relevantă pentru Chișinău. '

'Acum analizăm necesitatea păstrării unei părți dintre acordurile pe care Republica Moldova le-a semnat în cadrul acestei organizații'', a adăugat el. Ministrul moldovean al agriculturii, Vladimir Bolea, susţinea că retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente ar fi o altă problemă, absolut inutilă.

Potrivit acestuia, participarea la CSI nu împiedică continuarea integrării europene a țării. Bolea a menționat că poporul poate decide încetarea participării Republicii Moldova la CSI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.