Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova se va adresa arbitrajului internațional pentru a trage la răspundere Gazpromul: Dacă vor să-și pună o țară în cap, este decizia lor

https://arbitration.ccir.ro/
justitie arbitraj international

Autoritățile de la Chișinău examinează opțiunea de a se adresa în arbitraj internațional ca urmare a încălcării de către Gazprom a prevederilor contractuale cu SA „Moldovagaz”. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Potrivit speakerului, acțiunile Gazpromului cu privire la micșorarea volumului de gaze naturale livrate R.Moldova sunt nejustificate, și concernul rus înțelege că încălcă contractul.

„Va trebui să ne pregătim, să adunăm argumentele și să ne adresăm în arbitraj”, a declarat Grosu.

Întrebat de moderator dacă conducerea SA „Moldovagaz” va dori să se adreseze în instanțele internaționale pentru a trage la răspundere SAP „Gazprom”. Președintele Parlamentului a spus că aceștia nu ar avea o altă soluție.

„Ei trăiesc în R.Moldova. Dacă vor să-și pună o țară în cap, este decizia lor. Dar, nu văd argumente de ce nu ar face”, a precizat speakerul.

Amintim că SAP „Gazprom” a anunțat că decizia de a micșora volumul de gaze naturale livrate R.Moldova a fost luată din cauza companiei ucrainene „Naftogaz Ucraina”, care a refuzat să ofere servicii de transport în volum deplin. Respectiv, susțin reprezentanții Gazprom, din acest motiv, compania poate livra în R.Moldova doar 5,7 mln. m3 de gaze naturale pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.