Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Socialiştii lui Igor Dodon anunţă o moţiune de cenzură împotriva guvernului

moldova

Deputaţii socialişti din parlamentul Republicii Moldova vor depune în această săptămână o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Valeriu Streleţ, a anunţat marţi liderul formaţiunii socialiste, Igor Dodon, potrivit agenţiei Unimedia. 

Totodată, Dodon a reiterat că partidul său va insista pentru demiterea preşedintelui Nicolae Timofti şi organizarea de alegeri anticipate. 

''Noi am cerut şi cerem în continuare demisia guvernului Streleţ. Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Streleţ va fi depusă în această săptămână. De la învestirea în funcţie, Streleţ s-a plimbat prin mai multe ţări, în loc să rezolve problemele cetăţenilor. Noi vom vota pentru demiterea guvernului şi a preşedintelui ţării'', a declarat Dodon. 

Anterior, liderul comunist Vladimir Voronin a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că PCRM este gata să susţină o moţiune de cenzură împotriva guvernului Streleţ. 

Pentru ca guvernul să fie demis sunt necesare 51 de voturi. Comuniştii şi socialiştii dispun împreună de 45 de mandate în parlamentul de la Chişinău cu 101 locuri, astfel încât ei mai au nevoie de şase voturi pentru a reuşi demiterea cabinetului condus de Valeriu Streleţ. 

Anunţul lui Igor Dodon intervine pe fondul unei situaţii politice tensionate la Chişinău, ca urmare a arestării fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coaliţii de guvernare. 

De amintit că, înainte de reţinerea lui de către procurorii anticorupţie, Vlad Filat a fost lipsit la 15 octombrie de imunitate parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chişinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiştilor, al lui Igor Dodon, şi o altă formaţiune de stânga - Partidul Nostru, al omului de afaceri Renato Usatîi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.