Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova trece la un alt nivel! Urmează intrarea în UE? Fonduri europene nerambursabile vor putea fi accesate

forbes.ro
fonduri europene

Republica Moldova va putea accesa fonduri europene nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de infrastructură în domeniile transporturi, energie și digital. Parlamentul de la Chișinău a votat în prima lectură ratificarea acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea la programul Uniunii Europene „Mecanismul pentru interconectarea Europei”, conform zdg.md.

Asocierea Republicii Moldova la programul UE „Mecanismul pentru interconectarea Europei” va contribui la facilitarea cooperării transfrontaliere în domeniul energiei din surse regenerabile, potrivit reprezentanților Parlamentului. Totodată, acest mecanism financiar al UE va facilita dezvoltarea proiectelor de interes comun pentru infrastructura transporturilor eficientă, în condiții de siguranță și securitate, precum și implementarea unor rețele digitale de mare capacitate.

Acordul între Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană, pe de altă parte, privind participarea Republicii Moldova la programul Uniunii „Mecanismul pentru interconectarea Europei” a fost semnat la Chișinău, la 9 mai 2023. Ratificarea acestui acord a fost votată, în prima lectură, de 62 de deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.