Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova trimite un nou ambasador în România

moldova

Mihai Gribincea  fost aprobat de Comisia politică externă şi integrarea europeană a Parlamentului din R.Moldova pentru un mandat de ambasador la Bucureşti, potrivit presei moldovene.

Candidatura lui Gribincea a fost propusă de Ministerul Afacerilor Externe şi Integării Europene al Republicii Moldova şi a fost aprobată joi în Parlamentul de la Chişinău, conform ziarulnational.md.

____

Diplomatul moldovean, Mihai Gribincea, ar urma să-l înlocuiască pe Iurie Reniță în funcția de ambasador al Republicii Moldova în România, potrivit Agerpres.

În ședința de joi a Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, șefa diplomației de la Chișinău, Natalia Gherman, urmează să propună 19 candidaturi la funcția de ambasador, între care figurează și numele lui Mihai Gribincea, relatează, joi, publicația Timpul.

Acesta a fost propus ca ambasador al Republicii Moldova în România pentru a-l înlocui pe actualul șef al misiunii diplomatice moldovene la București, Iurie Reniță, al cărui mandat a expirat.

Mihai Gribincea a fost până acum ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Olanda și Luxemburg și șeful misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO. Înainte, el a activat în calitate de Consilier politic al Înaltului Comisar OSCE pentru minorități naționale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010).

Potrivit presei de la Chișinău, Mihai Gribincea este un fervent susținător al valorilor euroatlantice. În 1998, Gribincea a scris un volum intitulat 'Trupele ruse în Republica Moldova: factor de stabilitate sau sursă de pericol?', în care arăta că trupele ruse din regiunea transnistreană reprezintă o sursă de pericol la adresa securității Republicii Moldova și că aceasta ar trebui să adere la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.