Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova va avea un nou tip de pașaport. Recomandările au venit din partea instituțiilor internaționale care impun revizuirea periodică a actului

Guvernul Republicii Moldova
pasaport moldova

Cetățenii din Republica Moldova vor avea un nou model de pașaport. Documentul urmează să fie eliberat în luna aprilie, iar un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvernul de la Chișinău.

Punerea în circulație a noului model de pașaport se face în contextul recomandărilor instituțiilor internaționale care impun revizuirea periodică a formei și conținutului actului de identitate, a tehnologiilor de citire optică și electronică, pentru asigurarea interoperabilității globale.

Astfel, noul pașaport conține 34 de pagini și se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

De asemenea, schimbări majore au fost operate la pagina cu date de identificare ale titularului, care era foarte ușor de fraudat. Pagina, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser. Această tehnologie permite utilizarea unui spectru mai larg de elemente de securitate pe nivele verificate prin simpla atingere, privire și înclinare a documentului alături de alte elemente de securitate ascunse, verificate cu echipamente simple și de laborator.

Pașaportul urmează să fie eliberat persoanelor:

cu vârsta sub 7 ani - pe un termen de 4 ani;

cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani;

cu vârsta peste 16 ani - pe termen de 10 ani.

Modelul nou de pașaport (seria AP) urmează să fie pus în circulație pe măsura epuizării stocului de blanchete de pașapoarte (seria AB), dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.