Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova vrea să ofere dreptul garantat la cetățenie tuturor copiilor născuți în țară

stiri.md
nou nascuti bebelusi

Copiii născuți în Republica Moldova ar putea beneficia de dreptul garantat la cetățenie. Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică a examinat astăzi o inițiativă legislativă în acest sens ce prevede modificarea Legii cetățeniei R.Moldova, conformd deschie.md.

Potrivit proiectului de lege, înaintat de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Angela Munteanu-Pojoga, din Legea cu privire la cetățenie ar urma să fie exclusă prevederea, potrivit căreia copiii născuți pe teritoriul țării pot obține cetățenia Republicii Moldova doar dacă la momentul nașterii cel puțin unul dintre părinții deține dreptul de ședere, beneficiază de protecție internațională sau este recunoscut apatrid de către autoritățile competente.

Prin excluderea acestei prevederi, norma legală din R.Moldova va fi racordată la  Convențiile ONU în  materie de respectare a drepturilor omului.

Proiectul de lege este susținut de Instituția Avocatului Poporului și de Consiliul de  egalitate, fiind menționat drept sugestie legislativă în raportul pentru anul 2021 privind situația prevenirii discriminării în țara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.