Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicani din Camera Reprezentanţilor pun Apple întrebări despre încetinirea intenţionată a iPhone-urilor

www.cnet.com
Apple iPhone X

Patru republicani din Camera Reprezentanţilor, între care preşedintele Comisiei pentru energie şi comerţ, Greg Walden, i-au scris vineri directorului general al Apple, Tim Cook, cerându-i să răspundă la întrebări legate de încetinirea intenţionată de către companie a funcţionării modelelor mai vechi de iPhone-uri, din cauza bateriilor uzate, transmite Reuters, conform news.ro.

Compania a exprimat scuze publice legate de această practică pe 28 decembrie, iar ulterior a redus costurile de înlocuire a bateriilor uzate şi a anunţat că va face o modificare software pentru a arăta utilizatorilor dacă bateria funcţionează corect sau nu.

În scrisoare, reprezentanţii republicani au afirmat că sunt îngrijoraţi în legătură cu informaţiile că bateria unui iPhone s-a supraîncălzit şi a început să emită fum, incident care a avut loc în Elveţia.

Reprezentanţii Apple nu au răspuns solicitărilor Reuters pentru comentarii.

Preşedintele Comisiei pentru Comerţ, Ştiinţă şi Transporturi din Senatul SUA, republicanul John Thune,  a adresat Apple o scrisoare similară, în această săptămână.

Thune a afirmat într-o scrisoare adresată pe 9 ianuarie lui Tim Cook că ”volumul mare de critici aduse de consumatori companiei după anunţul respectiv sugerează că este nevoie de mai multă transparenţă”.

Apple a anunţat că va reduce preţul de înlocuire a unei baterii ieşite din garanţie la 29 de dolari, de la 79 de dolari, pentru un iPhone 6 sau un model mai vechi. Compania va actualiza sistemul de operare iOS pentru ca utilizatorii să vadă dacă o baterie este în stare proastă şi afectează performanţele telefonului.

Thune a întrebat dacă Apple a luat în considerare să ofere gratuit înlocuirea bateriei sau oferirea unor reduceri clienţilor care au plătit preţul integral pentru înlocuirea bateriei.

Senatorul mai vrea să ştie dacă Apple a informat clienţii de funcţia software care încetineţte funcţionarea telefoanelor şi dacă clienţii au avut opâiunea de a refuza actualizarea. În scrisoare acesta mai întreabă dacă un soft similar a fost folosit pentru modele mai vechi de iPhone.

Thune a solicitat ca Apple că răspundă întrebărilor până pe 23 ianuarie.

Apple a fost dată în judecată în California, New York şi Illinois, fiind acuzată că a fraudat utilizatorii prin încetinirea funcţionării dispozitivelor fără ca aceştia să fie anunţaţi. Compania a fost dată în judecată şi în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.