Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii americani sunt convinşi că ruşii se amestecă în alegerile pentru Casa Albă

Majoritatea republicanilor americani consideră că Rusia încearcă să influenţeze alegerile prezidenţiale din SUA, prevăzute pentru 8 noiembrie, relevă rezultatele unui sondaj realizat de institutul Ipsos, prezentate vineri de agenţia de presă Reuters, potrivit agerpres.

Sondajul, realizat în perioada 18 - 24 octombrie, arată că 55% dintre alegătorii americani, printre care 51% dintre cei republicani şi 65% dintre cei democraţi, cred că Rusia încearcă să se amestece în scrutinul prezidenţial din SUA, în timp ce 48% dintre republicani şi 62% dintre democraţi cred că Putin îl susţine pe candidatul republican Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Citeşte şi: Înainte să plece de la Casa Albă, Obama a scurtat pedepsele pentru aproape 100 de deţinuţi

O proporţie de 71% dintre americanii care sunt de părere că Rusia se amestecă în alegerile din 8 noiembrie din Statele Unite estimează că Moscova se află în spatele recentelor atacuri cibernetice asupra reţelei informatice a Partidului Democratic.

Administraţia de la Washington a acuzat Rusia că se află la originea unei campanii de atacuri cibernetice contra Partidului Democrat care au dus la difuzarea a mii de email-uri obţinute ilegal şi care au dezvăluit detalii ale activităţii interne a acestei formaţiuni politice.

Candidata democrată Hillary Clinton şi-a exprimat convingerea că Kremlinul încearcă să îl ajute pe Trump, pe care ea l-a numit 'marioneta' liderului rus Vladimir Putin.

Citeşte şi: Rebelii yemeniţi au lansat o rachetă balistică împotriva oraşului Mecca (VIDEO)

Rusia a respins acuzaţia că ar sprijini sau încuraja activitatea de piratare a reţelei informatice a Partidului Democrat, Putin acuzându-i joi pe politicienii americani de promovarea 'isteriei' legate de o ameninţare inexistentă, pentru a deturna atenţia alegătorilor de la problemele reale.

Mai mulţi oficiali americani au declarat că serviciile de informaţii din SUA au ajuns la concluzia că două agenţii ruse de informaţii - serviciul de informaţii al armatei ruse, GRU, şi serviciul federal de securitate, FSB - au stat la originea atacurilor cibernetice comise mai ales împotriva filialelor şi membrilor Partidului.

Sondajul Ipsos/Reuters a fost realizat online, în limba engleză, pe un eşantion de 2.008 de cetăţeni americani majori şi cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.