Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispută între republicani și democrați. Se propune finanţare pentru Israel prin tăierea bugetului fiscului

thoughtco.com
camera-reprezentantilor-sua

Republicanii din Camera Reprezentanţilor a Congresului american au introdus luni un proiect ce prevede alocarea a 14,3 miliarde de dolari pentru Israel prin tăierea bugetului agenţiei fiscale (Internal Revenue Service, IRS), propunere ce anunţă o dispută cu democraţii, care controlează Senatul.

Într-una din primele acţiuni majore sub noul preşedinte al Camerei, Mike Johnson, republicanii au prezentat un proiect legislativ de finanţare suplimentară doar pentru Israel, în pofida solicitării preşedintelui Joe Biden ce vizează un pachet de 106 miliarde care ar include fonduri pentru Israel, Ucraina şi securitatea la frontiera sudică.

Johnson, care a votat împotriva ajutorului pentru Ucraina înainte de a fi ales preşedinte al Camerei săptămâna trecută, declarase că vrea ca fondurile pentru Israel şi cele pentru Ucraina să fie tratate separat, şi că doreşte o mai mare transparenţă despre cum au fost folosiţi banii trimişi Kievului.

„Israelul este un subiect separat”, a spus Johnson într-un interviu pentru Fox News săptămâna trecută, vorbind despre dorinţa sa de a 'bifurca' problema fondurilor pentru Ucraina şi Israel.

Johnson a mai spus că întărirea sprijinului pentru Israel ar trebui să fie prioritară pe agenda de securitate naţională a SUA după atacul comis de Hamas la 7 octombrie.

Democraţii i-au acuzat pe republicani că blochează abilitatea Congresului de a ajuta Israelul prin introducerea unui proiect legislativ bipartizan.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a emis un comunicat în care i-a acuzat pe republicani că „politizează securitatea naţională”, şi în care a spus că proiectul nu are nicio şansă de reuşită. Pentru a deveni lege, el ar trebui să fie adoptat de ambele camere ale Congresului şi să fie promulgat de preşedintele Joe Biden.

„Republicanii din Cameră stabilesc un precedent periculos sugerând că protejarea securităţii naţionale sau răspunsul la dezastre naturale depinde de tăieri din alte programe”, a declarat democrata Rosa DeLauro, membră a Comisiei pentru alocări bugetare.

Comisia pentru regulamente a Camerei va lua în dezbatere proiectul legislativ republican miercuri, notează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.