Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii propun o soluţie de compromis pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a SUA

BBC
Mitch McConnell

Liderul republicanilor din Senatul SUA, Mitch McConnell, le-a oferit miercuri democraţilor o soluţie temporară pentru a ieşi din impasul parlamentar şi a evita riscul iminent al unei intrări în incapacitate de plată a SUA, relatează AFP preluat de agerpres.

''Pentru a-i proteja pe americani de o criză pe termen scurt provocată de democraţi'', McConnell propune un plan care le va permite democraţilor să aprobe rapid o nouă limită de îndatorare care va fi valabilă până în decembrie.

 


Acest lucru îi va oferi partidului lui Joe Biden suficient timp pentru a aproba o soluţie pe termen mai lung doar cu voturile democrate, printr-o manevră parlamentară complicată.

''Nu le vom permite democraţilor să folosească procedurile curente pentru a aproba o prelungire a urgenţei limitei datoriilor, la o sumă stabilită în dolari pentru a acoperi nivelurile actuale ale cheltuielilor până în decembrie'', a spus liderul republicanilor.

''Acest lucru îi va împiedica pe democraţi să-şi ceară scuze pentru situaţia de urgenţă pe care ei înşişi au creat-o'', a explicat Mitch McConnell, ''şi va acorda guvernului democrat'', care controlează Casa Albă şi Congresul, dar cu o majoritate foarte fină, ''suficient timp pentru a adopta o lege privind limita datoriei (...)''.

Tabăra Biden a refuzat până acum să folosească această manevră deoarece o consideră prea riscantă.

Plafonul datoriei este suma maximă de îndatorare a Statelor Unite şi este fixat la puţin peste 28.000 de miliarde de dolari. Această limită va fi atinsă pe 18 octombrie, potrivit Trezoreriei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.