Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanul Ron DeSantis declară război dolarului american digital! Dacă sunt președinte, în prima zi, vom renunța la moneda digitală. Gata. Moartă

The New York Magazine
Donald Trump Ron DeSantis

Candidatul la președinția Statelor Unite, Ron DeSantis, a criticat încă o dată monedele digitale ale băncii centrale (CBDC) , argumentând împotriva posibilității unui dolar digital în Statele Unite.

Vorbind la Family Leadership Summit din 14 iulie, DeSantis a promis că va interzice CBDC-urile în SUA dacă va fi ales președinte. "Dacă sunt președinte, în prima zi, vom renunța la moneda digitală a băncii centrale. Gata. Moartă. Nu se întâmplă în această țară", a spus el în timpul evenimentului din Iowa, care a prezentat alți șase candidați republicani, conform cointelegraph.com.

DeSantis este un oponent vocal al unui dolar digital în Statele Unite. În mai, el a adoptat un proiect de lege în Florida care interzice utilizarea CBDC-urilor federale ca bani, împreună cu interzicerea utilizării CBDC-urilor străine, susținând că ar duce la un „transfer masiv de putere de la consumatori către o autoritate centrală”.

O monedă digitală a băncii centrale nu este prea diferită de o monedă tradițională emisă de o bancă centrală. Poate fi definită ca o versiune digitală a monedei fiduciare , aducând cu ea avantajele activelor digitale.

Cu toate acestea, a fost de multă vreme o sursă de controversă în comunitatea cripto, oponenții susținând că CBDC-urile amenință confidențialitatea cetățenilor și ar putea duce la controlul guvernamental absolut, în timp ce alții îl văd ca un instrument pentru a stimula adopția, precum și un caz de utilizare global pentru blockchain. tehnologie.

Potrivit bazei de date CBDC a Cointelegraph , proiectele CBDC au crescut semnificativ în ultimii ani, peste 100 de țări explorează subiectul și cel puțin 39 de țări care au în desfășurare fie un pilot CBDC, o dovadă de concept sau alte inițiative conexe.

Rezerva Federală a SUA nu are de gând să emită un dolar digital în curând, dar acest lucru s-ar putea schimba după alegerile de anul viitor, deoarece mai mulți candidați discută subiecte legate de cripto în timpul campaniilor lor timpurii. Robert F. Kennedy Jr. promovează Bitcoin din luna mai, ca parte a campaniei sale pentru nominalizarea democrată la președinte. El a dezvăluit recent investiții în Bitcoin în valoare de până la 250.000 USD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.