Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Resort Casa Timiş organizează în prima duminică din octombrie Ziua Naţională a Gastronomiei şi Vinului Românesc

casa timis

Resort Casa Timiş organizează, în prima duminică din octombrie, pentru al treilea an consecutiv, "Ziua Naţională a Gastronomiei şi Vinului Românesc".

Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, proiectul organizării unei Zile naţionale a Gastronomiei şi Vinului românesc a fost iniţiat de către Nico Lontraş, executive chef Casa Timiş, de Cezar Ioan, publisher vinul.ro, alături de Cosmin Dragomir, publisher gastroart.ro, şi aprobat prin lege în aprilie 2019. Până la ediţia a treia, cea de anul acesta, s-a sărbătorit exclusiv la Resort Casa Timiş.

Pentru acest an, evenimentul, care se va bucura şi de prezenţa a doi artişti muzicali, Alexandra Crăescu şi Cezar Oatu, a fost gândit să aducă un omagiu bucătăriei româneşti de odinioară, cu arome interbelice, culese din cărţi cu reţete boiereşti şi reinterpretate modern.

"Executive Chef Casa Timiş, Nico Lontraş, va orchestra simfonia de arome şi gusturi într-un efort de readucere la viaţă a istoriei culinare şi a obiceiurilor gastronomice din perioada interbelică. Mi-aş dori foarte mult ca această manifestare să fie o componentă a brandului de ţară de care România încă duce lipsă atât la nivel naţional, cât şi internaţional", a declarat Cristina Timiş, cea care s-a ocupat îndeaproape şi administrează acest business al grupului.

Meniul din 2 octombrie va fi compus din preparate fine ce reflectă simbioza ingredientelor proaspete, oferite de natură şi de producătorii locali din Dealu Mare, cu nenumărate ore de creaţie ce pun în valoare ce este mai bun şi mai sănătos din fiecare ingredient. Preparatele sunt însoţite de asocieri surprinzătoare cu vinurile casei, care duc experienţa culinară la un alt nivel.

Nico Lontraş a petrecut douăzeci de ani ca bucătar în Europa, cei mai mulţi ani în Irlanda, unde după doar patru ani de activitate a fost declarat cel mai bun chef din ţară. Visul lui Nico a fost mereu să se reîntoarcă în România şi să dea un twist modern bucătăriei româneşti. În 2017, îşi dorea enorm să poată organiza o gală a gastronomiei româneşti cu bucătari din toate colţurile României, fiecare cu personalitatea lui şi cu felul lui de mâncare. Ar fi un pas mare pentru România şi pentru gastronomia românească - "se întâmplă în toate ţările în care am fost, noi nu avem. Eu n-o pot face singur", spunea Lontraş acum cinci ani.

Casa Timiş, un conac din 1925, a renăscut din 2018 graţie investiţiilor făcute de familia Timiş, fondatorii grupului Cris-Tim, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din România.

Resort Casa Timiş, un domeniu de 140 ha la 80 de km de Bucureşti, a devenit în scurt timp o emblemă a ecoturismului din România. Resortul include Conacul neoromânesc, restaurat şi transformat într-un boutique-hotel de 5 Stele, 16 bungalow-uri de lux, 3 restaurante, alături de spaţii dedicate pentru evenimente tailor made sau corporate, atât indoor cât şi outdoor.

Ziua Naţională a Gastronomiei şi Vinurilor din România, instituită prin Legea nr. 79/2019 se sărbătoreşte anual, în prima duminică a lunii octombrie cu scopul de a aprecia şi de a promova obiceiurile şi produsele culinare tradiţionale din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.