Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Responsabilii provinciei Badghis din Afganistan au încheiat un armistiţiu cu talibanii

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Responsabilii provinciei Badghis din vestul Afganistanului, a cărei capitală Qala-i-Naw este atacată de mai multe zile de insurgenţi, au încheiat un armistiţiu cu talibanii, a anunţat joi guvernatorul provinciei, Hessamuddin Shams, informează AFP.

"Armistiţiul dintre forţele afgane şi talibani a intrat în vigoare în jurul orelor 10:00, astăzi", joi. Acesta "a fost negociat de conducătorii tradiţionali", a explicat guvernatorul.

Talibanii au atacat Qala-i-Naw de mai multe ori începând din 7 iulie, aceasta fiind prima capitală de provincie vizată de atacuri de la lansarea, la începutul lui mai, a ofensivei lor pe toate fronturile împotriva forţelor afgane, după ce a început retragerea definitivă a forţelor străine din Afganistan, retragere ce ar urma să se încheie până la sfârşitul lui august, scrie Agerpres.ro.

Ei au fost respinşi de fiecare dată, după lupte intense.

Rămaşi fără sprijinul crucial american, forţele afgane nu au opus până acum decât o slabă rezistenţă şi nu mai controlează decât marile oraşe şi axele majore, în timp ce talibanii au cucerit zone rurale vaste şi importante posturi de frontieră cu Iranul, Turkmenistanul, Tadjikistanul şi Pakistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.