Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Responsabilitatea individuală şi colectivă trebuie să rămână; pandemia se transformă într-o gripă, spune Emil Boc

Mediafax
Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consideră că pandemia se transformă într-o gripă obişnuită, dar recomandă prudenţă şi respectarea regulilor de sănătate şi de igienă, dar şi purtarea măştii în locurile aglomerate şi atunci când eşti răcit.

Emil Boc a declarat, vineri, într-un interviu acordat Ziua de Cluj, că responsabilitatea individuală şi colectivă trebuie să rămână.

“Mesajul meu a fost constatat şi va rămâne acelaşi, responsabilitatea individuală şi colectivă trebuie să rămână. E adevărat că această pandemie încet, încet se transformă într-o gripă obişnuită. Va mai rămâne, dar sub forma unei gripe obişnuite pe care o faci în formă foarte uşoară dacă eşti vaccinat, poţi să ai forme mai grave dacă nu eşti vaccinat. Nu trebuie să trecem dintr-o extremă în alta, în consecinţă, prudenţă şi respectarea regulilor fundamentale de sănătate şi de igienă”, a afirmat primarul din Cluj-Napoca.

El a menţionat că purtarea măştii este o formă de respect faţă de ceilalţi atunci când eşti răcit.

“A purta mască e formă de respect faţă de ceilalţi atunci când eşti răcit, atunci când ştii că poţi să transmiţi un virus. Înainte de a apărea pandemia ne uitam un pic dubios când mergeam prin aeroporturi internaţionale şi vedeam oameni din Asia care veneau cu mască şi ziceam de ce poartă mască în aeroport. E o formă de respect a lor pentru cei pe care îi întâlneau pentru că asta arată gradul de civilizaţie. Acest lucru trebuie să rămână în continuare şi să porţi mască în locurile aglomerate, să porţi mască dacă eşti răcit sau ai mici semne de aşa ceva, să te speli în continuare pe mâini, să respecţi igiena elementară. Evident, să te vaccinezi pentru că este lucrul fundamantal”, a transmis Emil Boc.

El a mai afirmat că lucrurile bune câştigate în pandemie trebuie să rămână, referindu-se la programul decalat la serviciu, munca la domiciliu, acolo unde este posibil şi extinderea procedurilor digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.