Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restaurantele și cafenelele din Vaslui, Bârlad și Huși se închid începând de joi: Masca devine obligatorie în multe spații publice

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Restaurantele și cafenelele din Vaslui, Bârlad și Huși se închid începând de joi prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, purtarea măștii devine obligatorie în multe spații publice, anunță MEDIAFAX.

Decizia a fost luată după ce autoritățile vasluiene au fost înștiințate de Direcția de Sănătate Publică de faptul că rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

Miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să prelungească măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii.

Administratorii și proprietarii spațiilor publice deschise trebuie să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

De asemenea, începând de miercuri, purtarea măștii devine o obligație și pentru persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 20 m în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Vaslui, precum și în perimetrul acestora.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Autoritățile județene au decis ca începând de joi până pe 22 octombrie să suspende activitatea tuturor restaurantelor și cafenelelor din Vaslui, Bârlad și Huși. Excepția fac doar unitățile din hoteluri și pensiuni care își pot servi clienții.

Potrivit statisticilor, în perioada 23 septembrie- 6 octombrie rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.