Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricții în Capitală din cauza spectacolului de redeschidere a fântânilor arteziene de la Unirii

Inquam Photos/ Octav Ganea
trafic

Traficul pe Bulevardul Unirii din Capitală va fi restricționat joi, între orele 16.00-23.00, din cauza spectacolului oferit de Primăria Capitașei cu ocazia redeschiderii fântânilor din Piața Unirii, anunță Brigada Rutieră a Capitalei, scrie Mediafax.

Traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Piața Constituției și Bulevardul Mircea Vodă, pe ambele sensuri de circulație. Gradual, în funcție de numărul de participanți, pot fi instituite restricții suplimentare pe Bd. I.C. Brătianu, segmentul cuprins între Pod Șerban Vodă și Str. Colțea (ambele sensuri), traficul desfășurându-se prin pasajul Unirii; pe Str. Halelor, segmentul dintre Bd. I.C. Brătianu și Spl. Independenței, sensul dinspre Bd. Corneliu Coposu către Pod Națiunile Unite și pe Spl. Independenței, segmentul cuprins între Banca Internațională a Religiilor și Aleea Dealul Mitropoliei.

Polițiștii recomandă ca rute ocolitoare: Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu; Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii și Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

Restricțiile sunt impuse din cauza spectacolului oferit de Primăria Capitalei cu ocazia redeschiderii fântânilor arteziene din Piața Unirii. Este vorba de o reprezentație a Orchestrei Simfonice București și un spectacol multimedia, accesul fiind gratuit.

Spectacolul inaugural intitulat „Simfonia Apei” va începe la ora 20:00, la scena montantă în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, alături de pianistul Ștefan Doniga și dansatorii Ana Vișan și Bogdan Iacob din cadrul „Gigi Căciuleanu Dance Company”.

"De la ora 21:00, bucureștenii prezenți la eveniment vor putea asista la un adevărat regal artistic, conceput astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin 7 lumi care vor vorbi despre România – lumea apei, a

focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală și lumea Centenarului, toate prefațate de lumea astrală", informează Primăria Capitalei.

Reabilitarea și modernizarea celor 17 fântâni arteziene este o obligație prevăzută în Contractul de Concesiune încheiat între Municipiul București și Apă Nova București, investițiile fiind suportate integral de Apa Nova București. Reabilitarea fântânilor face parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiție inițială estimată la 7 milioane de euro.

"Fântâna centrală din Piață Unirii are integrate patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar și proiecții laser, dispunerea

ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. Acum sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe 1.4 km de la Piața Alba Iulia până în Piața Constituției. După modernizare, începând cu data de 28 septembrie, fântânile din Piața Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite", potrivit sursei citate.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.