Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricţii impuse la frontiere de mai multe state UE în lupta împotriva pandemiei perturbă aprovizionarea cu hrană

romania uniunea europeana ue

Restricţii impuse la frontiere de către mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE) în lupta împotriva pandemiei noului coronavirus perturbă aprovizionarea cu hrană, denunţă joi reprezentanţăi ai sectorului agroalimentar, relatează Reuters, anunță news.ro.

”Întârzieri şi perturbări la frontierele statelor au fost observate în livrările anumitor produse agricole şi procesate, dar şi materialului de ambalat”, denunţăă aceştia într-un comunicat comun, semnat de mai multe federaţii care reprezintă agricultori, mediatori şi FoodDrinkEurope principalul lobby european în sector.

Citește și: Traian Berbeceanu atenționează: ‘Trebuie să ne îngrijoreze’ .

Peste 12 ţări au decis deja să limiteze şi chiar să interzică trecerea frontierei, de obicei deschisă, în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, însă aceste măsuri sancţionează transportul de mărfuri, indiferent că este vorba despre mărfuri alimentare sau echipamente medicale.

”Sectorul transporturilor este grav afectat de o întreagă serie de măsuri naţionale adoptate în vederea opririi pandemiei”, a denunţat miercuri Croaţia, care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE).

”Suntem de acord că este important să se permită mărfurilor să circule, inclusiv la frontieră, pentru ca bunurile esenţiale şi echipamentele medicale să ajungă la cetăţenii noştri”, a subliniat ea

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

”Reacţia faţă de covid-19 nu trebuie să agraveze dificultăţile economice şi sociale prin închiderea legăturilor necesare transporturilor. Este primordial să menţinem economia”, insista preşedinţia croată a UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.