Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania introduce restricții la energie: Clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea

pinimg.com
germania intuneric

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, relatează dpa şi Reuters.

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung.

"Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius", a mai spus Robert Habeck pentru ziar, potrivit Agerpres.ro.

"Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii", a spus el, fără a oferi alte detalii. El a spus că aceste aspecte sunt discutate cu Ministerul Muncii.

În iulie, Robert Habeck a prezentat un nou pachet de securitate energetică pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Atunci, s-a precizat că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.