Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricțiile IMPUSE de Guvernul PNL FALIMENTEAZĂ mall-urile din România: între timp, oamenii se înghesuie în magazine mici

mall

Mall-urile din Românua par să fie ultimele pe lista privind ridicarea restricțiilor. Deși vorbim despre construcții impresionante, unde nici în perioada de promoții oamenii nu stau la distanțe mici unii de alții, mall-urile din România rămân închise. Asta în timp ce magazinele mici sunt luate cu asalt de românii care se înghesuie, conform Mediafax.

Închiderea mallurilor odată cu decretarea stării de urgenţă în a doua parte a lunii martie a avut şi are în continuare un impact foarte puternic asupra retailului modern, scrie Ziarul Financiar.

Citește și: Secretarul de stat Horațiu Moldovan anunță că Guvernul pregătește NOI RESTRICȚII dacă numărul cazurilor de coronavirus sare de 200 pe zi

Cu toate că odată cu trecerea de la urgenţă la alertă s-au deschis magazinele cu intrare din afară, mallurile rămân închise.

„Într-un scenariu în care centrele comerciale rămân închise pe o perioada de încă 2 luni, cum este foarte probabil în acest moment, dacă nu chiar mai mult, estimăm în baza datelor publicate de INS şi Eurostat că pierderea din această perioadă ar putea fi de 4 - 4.5 miliarde euro în cifre absolute, adică aproximativ 10% din venitul total din retail în 2019, incluzând food şi non food, online şi offline“, a spus Simina Nicu­liţă, Partener & Head of Retail Agency la Colliers Inter­na­tio­nal Ro­mâ­nia.

Începând cu 15 mai, din ca­tegoria ma­ga­zi­nelor care ope­rează în malluri sunt au­to­rizate, în plus faţă de cele care au rămas deschise în toa­tă această perioadă, doar saloanele de înfru­museţare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.