Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricţiile impuse la achiziţiile de maşini au fost ATENUATE de China pentru a majora vânzările

APIA
masini

Ministerul Comerţului din China va relaxa sau va renunţa la restricţiile impuse la achiziţiile de maşini în unele regiuni, pentru a ajuta la vânzarea de noi automobile, în timp ce va accelera planurile de înlocuire a modelelor vechi, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Wang Bin, adjunctul şefului Departamentului de promovare a consumului din Ministerul Comerţului, a declarat joi că instituţia continuă să sprijine "realizarea potenţialului de consum" pe cea mai mare piaţă auto din lume.

În februarie, vânzările auto pe piaţa chineză au scăzut cu 79% şi este aşteptat un declin de 10% în primul semestru din 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19).

La rândul său, Liu Changyu, oficial în Ministerul Comerţului, a avertizat că extinderea pe plan global a pandemiei va afecta inevitabil industria auto din China şi lanţul de aprovizionare.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

Prin urmare, a explicat Liu, Ministerul Comerţului va emite recomandări producătorilor auto chinezi privind extinderea comenzilor de la furnizorii de peste hotare, majorarea stocurilor şi realizarea unor planuri alternative.

Recent, Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că epidemia are "un impact relativ ridicat" asupra nivelului consumului în China, iar Guvernul va lua în considerare adoptarea unor măsuri suplimentare de sprijin, inclusiv pentru majorarea vânzărilor auto.

China este responsabilă pentru 27% din producţia auto globală, faţă de 7% în 2003, conform datelor UBS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.