Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restructurarea Deutsche Bank: Creditorul german a raportat pierderi de 5,3 miliarde euro în 2019

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Gigantul bancar Deutsche Bank a anunţat joi o pierdere netă de 5,3 miliarde euro pentru anul 2019, în contextul în care banca trece printr-un proces masiv de transformare – ale cărui costuri banca le-a absorbit deja în proporţie de 70%, potrivit site-ul CNBC, preluat de Ziarul Financiar, conform Mediafax.

Analiştii se aşteptau la o pierdere netă de 5,1 miliarde euro pentru întreg anul 2019, potrivit sondajelor Reuters, în timp ce pierderile din trimestrul patru 2019 s-au situat la 1,5 miliarde euro, peste aşteptările analiştilor, de 1 miliard euro.

Creditorul german a anunţat în luna iulie că va renunţa la operaţiunile globale de tranzacţionare cu acţiuni şi că va reduce dimensiunea diviziei sale de investiţii, ceea ce s-a tradus atunci în eliminarea a 18.000 locuri de muncă. Procesul de transformare ar trebui să reducă baza de costuri cu 20% până în 2022.

Directorul financiar al Deutsche Bank, James von Moltke, a declarat că banca germană s-a bucurat în trimestrul patru de primele rezultate vizibile ale procesului de restructurare.

„A fost mulţumitor să vedem cum clienţii se întorc la franciză. Veniturile braţului de investiţii au crescut cu 22% de la an la an, excepţie făcând anumite segmente, ceea ce demonstrează abilitatea noastră de a participa la condiţiile generale ale pieţei în trimestrul patru”, a spus James von Moltke.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.