Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Resturile de fuzelaj descoperite pe ţărmurile Tanzaniei aparţin zborului MH370

MH 370

Autoritățile din Malaezia a anunțat joi că resturile de fuzelaj, care au fost descoperite în luna iunie în apropierea insulei Pemba, situată la 50 de kilometri de ţărmurile continentale ale Tanzaniei, aparțin epavei zborului MH370 Malaysia Airlines,  care a dispărut în urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate în timp ce efectua o cursă de linie între Kuala Lumpur şi Beijing.

Liow Tiong Lai, ministrul Transporturilor din Malaezia,  a precizat că s-a ajuns la acestă concluzie după ce resturile de fuzelaj au fost analizate de experţi australieni. Aceștia au stabilit că acestea aparţin zborului MH370.

”Experţii au concluzionat că resturile de fuzelaj provind din aeronava 9M-MRO, cunoscută şi sub numele de MH370. Vom continua analiza resturilor de fuzelaj în speranţa că vom descoperi dovezi care să ne arate ce s-a întâmplat cu zborul MH370”, se arată într-un comunicat al ministerului Transporturilor.

Anterior, autorităţile malaeziene au susţinut că ”cel mai probabil” resturile de fuzelaj aparţin epavei MH370, ce a dispărut pe 8  martie 2014, cu 239 de pasageri și membrii ai echipajului la bord, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur.

Operațiunea de căutare a epavei s-a extins pe doi ani din sudul Oceanului Indian, pe o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi,  dar nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, situată în estul Oceanului Indian. De asemenea, experții examinează și bucăți din aeronavă găsite în Mozambic, Africa de Sud și insulele Rodrigues.

Căutările cursei Malaysia Airlines au costat peste 124 de milioane de dolari, fiind cele mai scumpe operaţiuni din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.