Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Resursă de iubire, înţelegere și iertare' - Constituția femeii în viziunea Preasfințitului Părinte Ignatie

„Fără a idealiza, cred că fiecare femeie creştină este o resursă de iubire, de înţelegere şi, mai ales, de iertare”, a spus duminică Episcopul Ignatie al Hușilor, potrivit basilica.ro.

„Nu am spus că femeia creştină este, în mod absolut, cea care întruchipează, întotdeauna şi în fiecare clipă, înţelegerea, iertarea şi dragostea. Este resursă”, a completat ierarhul.

„Şi ele sunt supuse slăbiciunilor şi nedesăvârşirilor umane, însă întotdeauna, în sufletul femeilor creştine se găseste o resursă de dragoste şi de foarte multă înţelegere. Aceasta este constituţia ei. Acesta este darul pe care Dumnezeu l-a aşezat în fiecare femeie”.

Preasfinția Sa a remarcat aceste lucruri prin raportare la Femeile Mironosițe care „au avut o dragoste fără intermitenţe, fără niciun fel de cusur, faţă de Domnul Hristos”.

„În această duminică, a III-a după Paşti, ne gândim, cu foarte multă preţuire, la toate femeile creştine, care, aidoma femeilor mironosiţe, Îl iubesc pe Dumnezeu şi Îl au în centrul vieţii lor. Fiecare dintre noi datorăm, credinţa pe care o trăim, unei femei: mama, bunica sau oricine din familie. Ele sunt cele care Îl au pe Domnul în inima lor şi ni-L împărtăşesc şi nouă”.

DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

Părintele episcop a semnalat că în creştinism, în Noul Testament, condiţia femeii este una frumoasă şi autentică. „Nu este depreciată, aşa cum încearcă să transmită unii, în mod eronat”.

„În gândirea creştină, femeia se bucură de o cinste extraordinară. Femeia este pe picior de egalitate cu Biserica. Modelul oricărei femei este Maica Domnului. Noi aşa vedem femeia creştină, prin ochii Maicii Domnului!”

„Femeile mironosiţe aud, primele, cuvântul lui Hristos: Bucuraţi-vă! Ele au avut privilegiul de a primi primele vestea Învierii. Aceasta este dovada că Hristos are o gândire aşa frumoasă despre femeia creştină”.

Ierarhul a subliniat curajul și dragostea consecventă a Femeilor Mironosițe care „ne încredințează că dragostea e mai puternică decât moartea”.

„Să luăm aminte la exemplul acestor femei, care ne ajută să înţelegem că dragostea autentică este consecventă. Ea este întotdeauna aproape mai ales de cel în durere, suferinţă sau singurătate”.

„Să dea Domnul ca toate femeile creştine să fie cele care poartă minunea lacrimii care devine lumină!”, a spus la final Episcopul Hușilor amintind o expresie folosită de Mitropolitul Bartolomeu Anania: „binecuvântat să fie sufletul care poartă minunea lacrimii şi o transformă în lumină”.

În Duminica Femeilor Mironosiţe, 03 mai 2020, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Moreni din Deleni, județiul Vaslui. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.