Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retailerul de modă Boohoo a cumpărat marca și site-ul web Debenhams

Debenhams

Retailerul de modă Boohoo a cumpărat marca și site-ul web Debenhams pentru 55 de milioane de lire sterline, anunță BBC.

Boohoo nu va prelua niciunul dintre cele 118 magazine rămase ale firmei sau forța de muncă a acesteia, potrivit mediafax.ro.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

Lanțul Debenhams, în vârstă de 242 de ani, este deja în curs de închidere, după ce administratorii nu au reușit să obțină un acord de salvare.

Pe de altă parte, Asos spune că se află în discuții „exclusive” pentru a cumpăra Topshop, Topman, Miss Selfridge și HIIT. Dar retailerul online a spus că dorește doar mărcile, nu și magazinele, sugerând că finalizarea afacerii ar costa locuri de muncă.

Actualul proprietar al mărcilor, Grupul Sir Philip Green Arcadia, a intrat în administrație în noiembrie anul trecut, punând în pericol 13.000 de locuri de muncă.

Administratorii Debenhams, FRP Advisory, au declarat că au întreprins un „proces aprofundat și robust” pentru a obține „cel mai bun rezultat pentru acționarii Debenhams”.

Boohoo a cumpărat deja o serie de mărci cu probleme, printre care Oasis, Coast și Karen Millen, dar nu și magazinele asociate.

Președintele executiv al retailerului, Mahmud Kamani, a declarat: „Acesta este un acord de transformare pentru grup, care ne permite să capturăm o oportunitate fantastică pe măsură ce comerțul electronic continuă să crească. Ambiția noastră este de a crea cel mai mare magazin din Marea Britanie. Achiziționarea mărcii Debenhams este semnificativă din punct de vedere strategic, deoarece reprezintă un pas uriaș care accelerează ambiția noastră de a fi lider, nu doar în domeniul comerțului electronic de modă, ci în noi categorii, inclusiv frumusețe, sport și articole de uz casnic.”

Debenhams ar trebui să se relanseze pe platforma web a lui Boohoo mai târziu în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.