Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retailerul Penny a deschis un depozit standardizat şi modern la Filiaşi

www.magazinulprogresiv.ro
Penny Market

Retailerul Penny a deschis un depozit standardizat şi modern la Filiaşi, judeţul Dolj, în urma unei investiţii de 26 milioane euro, care asigură aprovizionarea a aproape 50 de magazine.

"Penny a deschis un depozit standardizat şi modern la Filiaşi, judeţul Dolj, în urma unei investiţii de 26 milioane euro. Depozitul are o suprafaţă de 23.000 metri pătraţi şi o înălţime de 13.7 m, o zonă extinsă pentru recepţie şi expediere cu o înălţime de 6,5 m şi un spaţiu cu temperatură controlată de 8.600 mp", anunţă compania.

Lucrările de construcţie au început în luna ianuarie şi s-au încheiat în luna octombrie, mai devreme decât erau estimate. Depozitul, unul dintre cele mai performante din cadrul REWE Group, are prevăzute peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, staţii de încărcare a maşinilor electrice şi un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic şi electric integrat în sistemul central din Viena. Totodată, acesta deserveşte aproximativ 50 de magazine, ceea ce înseamnă livrări mai rapide, produse mai proaspete şi emisii de CO2 mai reduse.

Construcţia a fost gândită ca o clădire sustenabilă, materialele de construcţie folosite au fost certificate EDP (Environmental Product Declarations), iar pe durata lucrării au fost monitorizate deşeurile produse şi consumul de combustibil.

„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient, iar depozitul de la Filiaşi este încă un pas în această direcţie. În ultimii 7 ani, România a fost ţara cu cea mai mare creştere din cadrul REWE Group şi sunt mândru de acest lucru. Ne dorim să păstrăm acest trend ascendent în următorii ani şi să ne atingem obiectivele setate până în 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO Penny România.

Pentru realizarea noului depozit s-a apelat la o echipă extinsă, de peste 130 de persoane, la care s-au alăturat şi partenerii Wincon şi Oopy Arhitectura, potrivit News.ro.

„Orice dezvoltare imobiliară corectă, comercială sau industrială, are în centrul atenţiei comunitatea locală. Cred că este important acest echilibru între ce oferă o construcţie şi ce oferă comunitatea, iar noul depozit Penny din Filiaşi este un exemplu bun, fiind în acelaşi timp o construcţie verde, care utilizează eficient resursele”, a adăugat Bogdan Irsik, director general Wincon.

Odată cu finalizarea acestui proiect, retailerul a ajuns la 301 de magazine şi 4 depozite în România. Până în 2029, Penny îşi propune să ajungă la 600 de magazine şi 6 depozite în ţară. Pentru 2022, Penny continuă expansiunea accelerată, având în plan deschiderea a 35 de magazine.

Penny este parte din grupul german REWE şi unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piaţa locală în anul 2005. Întreaga reţea este deservită de patru centre logistice situate în localităţile Ştefăneştii de Jos, Turda şi Bacău şi Filiaşi. În prezent, reţeaua Penny în România este alcătuită din 301 de magazine la nivel naţional şi o echipă dedicată formată din peste 5.500 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.