Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețea de traficanți care cu plantație lângă o MĂNĂSTIRE, destructurată de DIICOT

canabis

52 de kilograme de muguri de canabis, de la o grupare care ar fi cultivat droguri în mai multe solarii, cu o suprafață totală de peste 800 de metri pătrați, au fost confiscate de polițiști și de procurorii DIICOT în comuna Mironeasa, județul Iași, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DIICOT, procurorii DIICOT – ST Iasi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au organizat o acțiune ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, format din doi cetăţeni spanioli şi doi italieni, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au probe suspiciunea aceșia au achiziționat în prealabil un teren agricol pe raza comunei Mironeasa unde au amenajat mai multe solarii cu o suprafață totală de peste 800 de metri pătrați unde, sub aparența faptului că aceștia cultivă legume pentru export, au înființat o plantație de peste 2.000 plante de canabis.

„După supravegherea activității infracționale a acestora pe parcursul a câteva luni de zile, corespunzătoare înființării și ulterior creșterii culturii de canabis s-a acționat pentru stoparea activității în momentul în care inculpații au procedat la recoltarea recoltei. Din cercetări s-a stabilit că suspecţii locuiau într-un imobil închiriat pe raza comunei Miroslava unde locuiau și unde depozitau produsul finit. La percheziționarea serelor înființate de către inculpați a fost identificată aparatură performantă de creștere a acestor plante precum și ustensile pentru recoltarea și ulterior prelucrarea plantelor. O parte din aceste plante erau valorificate sub forma de cannabis iar altele erau transformate în rezină de canabis întrucât era mai ușor de transportat, fiind disimulată în doze de aluminiu de răcoritoare pentru a nu atrage atenția organelor de control”, se arată în comunicat.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC INCENDIAR după gafa Vioricăi Dăncilă de la Bruxelles: 'Singura acţiune corectă şi necesară a opoziţiei este o moţiune de cenzură' .

 

Substanța vegetală era depozitată în lăzi frigorifice în vederea transformării acesteia în rezină de canabis.

Din verificări s-a stabilit că drogurile de risc nu erau destinate pieței interne ci celei europene, pentru a nu atrage atenția autorităților din România.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii și procurorii au ridicat cantitatea de aproximativ 52 de kilograme de muguri de canabis și 656 de grame de rezină de canabis. Totodată au fost ridicate sume de bani, echipamente folosite pentru creșterea și prelucrarea culturii de canabis, telefoane mobile, cântare electronice, semințe, precum și substanțe utilizate la fertilizarea și tratarea culturii.

Cei patru suspecți au fost duși la sediul DIICOT Iaşi pentru audieri, în cazul lor fiind, apoi dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.