Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţeaua de socializare Twitter, acuzată de încălcarea legislației ruse

Freepik.com
Twitter

Reţeaua de socializare Twitter continuă să încalce legislaţia rusă privind conţinuturile interzise, întrucât începând din anul 2017 nu a eliminat 2.862 de astfel de conţinuturi, a semnalat luni Roskomnadzor, organismul rus de reglementare în sectorul comunicaţiilor, relatează agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Mai mult, Roskomnadzor menţionează că reţeaua de socializare a ignorat cele peste 28.000 de atenţionări care i-au transmise în acest sens de către autorităţile ruse.

Conform organismului rus de reglementare, din totalul conţinuturilor interzise, 2.336 făceau referire la sinucidere ori incitare la sinucidere, 325 la pornografie infantilă şi 174 la fabricarea şi consumul de droguri.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Legislaţia rusă sancţionează încălcarea normelor care impun eliminarea conţinuturilor interzise cu amenzi cuprinse între 800.000 şi 8.000.000 de ruble (echivalentul a între 10.750 şi 108.000 de dolari).

De asemenea, Roskomnadzor a amintit că în caz de recidivă amenda poate ajunge până la o cincime din cifra de afaceri anuală a companiei delincvente.

Vineri, guvernul rus a acuzat Twitter că devine un ''instrument al dictaturii'' ţărilor occidentale, după ce aceasta a blocat aproximativ o sută de conturi ruseşti pentru răspândirea de ''propagandă prorusă'', ''subminarea încrederii în stabilitatea NATO'' şi pentru ''acţiuni îndreptate împotriva Statelor Unite şi Uniunii Europene''.

''Ne vedem obligaţi să semnalăm din nou că Twitter degenerează rapid dintr-o platformă independentă de discuţii într-un instrument de dictatură digitală globală în mâinile establishment-ului occidental'', a declarat la conferinţa săptămânală de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.