Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețeaua națională de electricitate a Nigeriei a cedat, multe părți ale țării rămânând fără curent electric

nigeria harta

Rețeaua națională de electricitate a Nigeriei a cedat luni, multe părți ale țării rămânând fără curent electric, au transmis companiile de distribuție a energiei electrice. Rețeaua s-a prăbușit de cel puțin patru ori în acest an, incidente pe care autoritățile le pun pe seama problemelor tehnice.

Luna trecută, lucrătorii de la Compania de Transmisie din Nigeria (TCN) au intrat în grevă și au închis temporar rețeaua naţională de energie. Firmele de distribuire a energiei electrice, cunoscute sub numele de Discos, au anunţat că pana de curent a avut loc luni, mai devreme și că lucrează cu TCN pentru a restabili livrările. Nu au precizat cauza întreruperii, potrivit Rador.

Nigeria are o capacitate instalată de 12.500 de megawați, dar produce aproximativ un sfert din aceasta, lăsând mulți nigerieni și companii să se bazeze pe generatoare alimentate cu motorină. Prețurile la motorină au crescut de la începutul anului.

Rețeaua electrică fragilă a națiunii și aprovizionarea sa precară cu energie sunt adesea citate de companii ca fiind probleme cheie care împiedică creșterea economică în cea mai populată țară din Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.