Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul din Afganistan, soldat cu 29 de morţi

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise în atacul terorist care a vizat o închisoare şi un centru comercial, în estul Afganistanului, operaţiunea fiind revendicată de filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh), informează postul BBC News şi site-ul TOLONews.com, anunță MEDIAFAX.

Trei explozii au avut loc duminică după-amiază la intrarea în Penitenciarul din Jalalabad şi în centrul comercial PD4, într-o zonă situată la circa 140 de kilometri est de Kabul. Confruntările între serviciile de securitate şi terorişti au durat 20 de ore, încheindu-se luni.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

"Cel puţin 29 de persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite", a declarat Attaullah Khogyani, un reprezentant al Guvernoratului provinciei Nangarhar. Opt militanţi islamişti au murit în confruntări.

În momentul începerii atacului, în închisoare erau 1.793 de deţinuţi, cei mai mulţi insurgenţi talibani şi membri ai filialei afgane a reţelei teroriste Stat Islamic. Cel puţin 1.025 de deţinuţi au fost prinşi după ce evadaseră. Alţii sunt încă în libertate.

Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic (Daesh), dar anunţul nu poate fi confirmat în totalitate. Mişcarea talibanilor afgani susţine că nu este implicată în atentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.