Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retragerea rușilor din Herson nu e ceea ce pare: Un expert militar din Ucraina explică de ce

themoscowtimes.com
soldati ucraina rusia razboi

Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov susţine că, atunci când a părăsit oraşul Herson, armata rusă și-a păstrat gruparea de invadatori, permiţând pierderi minime în rândul militarilor.

Potrivit lui Jdanov, Hersonul nu a fost eliberat prin mijloace militare, ci prin mijloace politice. Referindu-se la datele serviciilor secrete britanice, expertul a remarcat că, în trei săptămâni, din 22 octombrie până pe 10 noiembrie, Federația Rusă şi-a retras toate trupele necesare, înregistrând pierderi minime.

"Din punct de vedere militar, în acest caz, nu a fost nimic militar... A fost exclusiv o chestiune politică" - este convins Jdanov. Totodată, expertul susţine că nu știe cine și la ce nivel a luat această decizie. "Vom afla mult mai târziu, poate după sfârșitul războiului. Sau poate nu vom ști niciodată" - a adăugat Oleh Jdanov.

"Evenimentul a fost extraordinar și non-militar. Aceasta este părerea mea. A fost un eveniment politic, un pas politic, un gest politic... Nu au fost lupte, nici bătălii pentru Herson" - a mai remarcat, vorbind despre retragerea armatei ruse din Herson şi de pe malul drept al Niprului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.