DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Retrageri din Senatul AUR după acțiunile Dianei Șoșoacă

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Adrian Dinu Rachieru anunță că se va retrage în perioada următoare din Senatul partidului AUR. El susține că nu este de acord cu unele gesturi și afirmații pe care le-au făcut reprezentanții partidului. Este vorba mai precis de Diana Șoșoacă, care a refuzat să poarte mască.

„Eu am fost chemat în Senatul AUR de domnul Sorin Lavric. Nu sunt membru de partid, iar acest senat din partid e consultativ, formal. Mă interesa proiectul unionist propus de ei. Acum, că partidul a intrat în Parlament, ați văzut și dvs. unele ieșiri ale doamnei Diana Șoșoacă, cu care eu nu sunt de acord. Sunt acțiuni de care eu mă dezic. O să-i anunț și pe ei că mă voi retrage. Eu de proiectul unionist am fost atras. Senatul AUR nu a avut întâlniri niciodată. Deci e doar o chestiune strict formală”, a declarat în exclusivitate Adrian Dinu Rachieru pentru STIRIPESURSE.RO.

Diana Șoșoacă (parlamentar AUR) a refuzat în prima zi în Parlament să poarte masă. Ea a motivat gestul printr-o adeverință medicală.

Citește și: Liderul AUR jubilează după ultimul sondaj: 'Noi creștem frumos în sondaje'

Potrivit statutului partidului AUR, în Senatul formațiunii politice președintele are următoarele atribuții, mai mult ideologice.

(a) stabileşte sau redefineşte principiile doctrinare fundamentale ale partidului, împreună cu membrii Senatului și în deplină consonanță cu copreședinții Partidului;

(b) asigură congruența dintre valorile și principiile Partidului, pe de o parte, și programele Partidului, pe de altă parte;

(c) orientează şi urmăreşte, împreună cu copreședinții, aplicarea liniilor directoare privind tactica şi strategia partidului pe termen mediu şi lung;

(d) mediază și ajută la armonizarea opiniilor în cazul unor dezacorduri ivite între copreședinți;

(e) sprijină activitatea organizaţiilor neguvernamentale şi apolitice care funcţionează bazându-se pe valorile și principiile partidului.

Senatul A.U.R este condus de Sorin Lavric:

Sorin Lavric (n. 1967), scriitor, filosof, publicist, profesor universitar – președinte al Senatului A.U.R.

Magda Ursache (n. 1943), scriitoare, autoare a peste zece volume: romane, publicistică, ediții critice

Ion Papuc (n. 1943), scriitor și filosof, traducător și fost editor, care a ucenicit pe lînga Țutea și Noica

Adrian Dinu Rachieru (n. 1949), doctor în Sociologie la Universitatea din București, profesor universitar, fost rector al Universității "Tibiscus" din Timișoara

Nicolae Colțoiu (n. 1950), medic, unul dintre liderii mișcării pro-life din România

Mihail Șleahtițchi (n. 1956), psiholog, profesor universitar, fost deputat, fost ministru al Educatiei in R. Moldova, fost consilier al președintelui RM.

Andrei Dîrlău (n. 1956), scriitor, doctor în teologie – istoria religiilor (cu teza Religiile Chinei şi creştinismul), cercetător, traducător. Stagii de lucru şi cercetare în China, Germania, Italia, Spania, Belgia, Malta, periplu spiritual în Tibet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.