Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retrospectivă 2016. Un altfel de top

Anul politic 2016 nu a dus lipsă de momente ciudate, conforme democrației noastre originale. În continuare vom vedea un altfel de top, în care am luat în calcul momentele și întâmplările cele mai pestrițe din acest an.

Dezamăgirea anului:

La această rubrică competiția a fost una acerbă. Lupta s-a dat între mai multe nume și juriul nu s-a putut pronunța. Candidații au fost reprezentați de toate propunerile PNL pentru funcția de primar general. Nu ne dăm seama dacă premiul cel mare ar trebui să-i revină unuia dintre candidații retrași pe parcurs, sau dacă câștigătorul ar trebui să fie Cătălin Predoiu, nevoit în cele din urmă să-și asume înfrângerea previzibilă.

Pensionarea anului:

Și la această rubrică competiția a fost una dură. Pentru titlul „pensionarea anului” s-au luptat nume precum Cristiana Anghel, Ninel Peia sau Liliana Mincă. Niciunul dintre cei enumerați nu au reușit să își reînoiască mandatele de parlamentari. Astfel, anul 2017 va fi un pic mai sărac în povești cu daci sau proteste cu greva foamei.

Salvarea anului:

Aici lupta nu a fost deloc grea, Ioana Stăniloiu fiind cap de afiș. Salvarea a patru crabi de pe raftul cu gheață al unui magazin Mega Image poate fi numit, fără drept de apel, momentul de acest gen al anului. Că săracii crabi au murit cu toții acasă la Ioana Stăniloiu, este partea a doua. Măcar au murit într-un loc mai bun decât rafturile fără suflet ale multinaționalelor.

Promisiunea anului:

Nici în cadrul acestei rubrici competiția nu a fost una dură, câștigătorul remarcându-se de la distanță. Este vorba despre Alexandra Corina Bogaciu, proaspăt aleasă deputat de Ilfov. Salutăm implicarea în politică a tinerilor și credem că vârsta, studiile sau oricare alt detaliu de acest gen nu ar trebui să reprezinte obstacole în calea afirmării publice a cuiva. Să fii nepoata unui baron local e de ajuns.

Duetul anului:

Câștigătorii acestei rubrici se remarcă și ei de la distanță. Bogdan Diaconu și Sebastian Ghiță au reușit revitalizarea unui partid, în speță PRU, obținând în alegerile parlamentare amețitorul scor de 3%. O victorie de etapă importantă, dacă ne luăm după înregistrarea cu cei doi din noaptea alegerilor. Ambii au pierdut, pe lângă fotoliile de parlamentari, și imunitatea de care se bucurau. Unuia se pare că i-a fost fatal deja. Clipul poate fi vizionat aici.

Mihaela, dragostea mea:

Această distincție specială a fost câștigată în 2016 de Clotilde Armand. Declarată câștigătoare a alegerilor locale din Sectorul 1, liderul USR a fost primar pentru o singură noapte, în următoarea dimineață trezindu-se depășită pe turnantă de către candidatul PSD, Dan Tudorache.

Inamicul public nr. 1

George Soros a reușit să devină inamicul public nr.1. Considerat de unii filantropist, PSD și PRU au reușit să devoaleze „adevăratele sale planuri”, salvând astfel țara de la pierzanie. Și cum îi stă bine celui care câștigă această categorie, nu puțini sunt cei care nu știu ce sau cine este acest personaj. Nici nu contează prea mult, cât timp știi totuși că răul absolut are un nume și care este acel nume. Iar dat fiind faptul că inamicul nr. 1 al românilor este un bătrânel de 86 de ani, asta trebuie să spună ceva și despre noi ca popor, nu?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.