Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a conducerii Centrului european de securitate cibernetică, organizată la București

atac, cibernetic, cyber, hackeri, românia, sts

Consiliul de conducere al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică organizează prima sa reuniune în format fizic, joi, la București, unde se află sediul Centrului.

Potrivit unui comunicat al CE, reuniunile anterioare ale consiliului s-au desfășurat online din cauza pandemiei.

În cadrul ședinței de două zile, consiliul va discuta aspecte legate de prioritățile Centrului și de înființarea sa practică la București, potrivit Mediafax.ro.

Centrul de competențe, împreună cu Rețeaua de centre naționale de coordonare, urmărește să consolideze capacitățile europene în materie de securitate cibernetică, excelența în cercetare și competitivitatea industriei. În acest scop, Centrul va gestiona o parte din finanțarea dedicată securității cibernetice în cadrul programului „Europa digitală” și al programului Orizont Europa, precum și finanțarea din partea statelor membre.

O nouă cerere de propuneri în domeniul securității cibernetice, în valoare de peste 140 milioane de euro, se va lansa la 29 septembrie în cadrul programului „Europa digitală”.

„În sens mai larg, Centrul urmărește să sprijine comunitatea implicată în securitatea cibernetică din Europa. Comisia Europeană a lansat recent o procedură de ofertare în valoare de 3 milioane EUR în acest scop. Centrul caută un director executiv, post pentru care a lansat recent o cerere de candidaturi. De asemenea, Centrul va publica în curând posturile vacante pentru alte funcții pe site-ul său internet”, se arată în comunicat.

Consiliul de conducere al Centrului este compus din reprezentanți ai statelor membre (27 de membri), ai Comisiei (2 membri) și ai Agenției Europene pentru Securitate Cibernetică – ENISA (1 observator permanent). În luna februarie a anului trecut, consiliul de conducere i-a ales pe Pascal Steichen, din Luxemburg, în funcția de președinte, și pe Katarzyna Prusak-Gorniak, din Polonia, în funcția de vicepreședinte. Comisia Europeană gestionează centrul până când acesta va putea funcționa pe deplin independent, Miguel González Sancho fiind în prezent director executiv interimar al Centrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.