Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a miniştrilor de externe rus, iranian şi sirian în această săptămână, la Moscova

politie rusia

Miniştrii de externe rus, iranian şi sirian vor avea o reuniune săptămâna aceasta la Moscova, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, informează AFP şi TASS. 'O întrevedere tripartită a şefilor diplomaţiilor rusă, siriană şi iraniană, Serghei Lavrov, Walid Mouallem şi Mohammad Javad Zarif, este prevăzută pentru sfârşitul acestei săptămâni la Moscova', a declarat Zaharova.

Potrivit unor surse diplomatice citate de agenţii de presă ruse, Walid Mouallem şi Mohammad Javad Zarif sunt aşteptaţi vineri în capitala rusă. Iranul şi Rusia sunt aliaţii cei mai apropiaţi ai regimului de la Damasc şi îi consideră "terorişti" pe toţi opozanţii acestuia. Secretarul de stat american Rex Tillerson este aşteptat marţi după-amiază la Moscova, pentru o întrevedere, a doua zi, cu ministrul de externe rus.

Acest 'balet diplomatic' la Moscova intervine la o săptămână după atacul chimic împotriva localităţii Khan Sheykun din nord-vestul Siriei, atac atribuit de Occident regimului de la Damasc şi soldat cu 87 de morţi. Ca represalii, armata americană a bombardat o bază aeriană siriană în noaptea de 6 spre 7 aprilie. Guvernul sirian a negat că a utilizat substanţe chimice, afirmând că a lovit 'un depozit' al jihadiştilor ce conţinea 'substanţe toxice'. El a calificat atacul american drept 'un act idiot şi iresponsabil'.

Moscova şi Teheranul au condamnat la rândul lor atacul american şi dezmint responsabilitatea regimului sirian în presupusul atac chimic, anunţă Agerpres. De asemenea, Hezbollah, care îl sprijină pe preşedintele sirian Bashar Al-Assad în conflictul ce durează de şase ani în Siria, a precizat sâmbătă, într-un comunicat, că atacul nu va demoraliza armata siriană şi nu va avea un efect negativ asupra aliaţilor săi. Acţiunea militară americană a fost ''un serviciu'' făcut Israelului şi ''ambiţiilor sale în regiune'', a adăugat gruparea şiită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.